Prins Robert d’n 1e

Prins Robert I

Graag stel ik mij, prins Robert I, voor aan alle Dwarsliggers in het Dwarsliggersrijk. Ik ben 38 jaar geleden geboren als oudste van drie kinderen van Cor en Anita Langes, wonende aan de Kroonsingel 116 in Malden. In 2005 ben ik gaan samenwonen met Elise aan de Hertogstraat in Nijmegen. In 2007 kochten wij onze eerste woning aan de Kopacker in Malden. In 2008 traden wij in het huwelijk. En in 2013 verhuisden wij naar de Vinkenlaan, waar wij nu wonen met onze drie kinderen Fae, Tatum en Syl.

School en werk

Op steenworp afstand van mijn ouderlijk huis ging ik naar basisschool de Kroonwijk. Na school was het snel limonade drinken bij ons thuis, om vervolgens te gaan voetballen op de velden naast de school. Inmiddels is het schoolgebouw afgebroken en is de Kroonwijkschool opgegaan in de basisschool van mijn kinderen, de Komeet.

Na de basisschool ben ik naar de NSG in Nijmegen gegaan. Hier heb ik de havo gevolgd. Na deze opleiding ben ik naar de meao gegaan en vervolgens naar de heao. Tijdens mijn heao-opleiding trad ik in dienst bij Henk Scholten Volvo en maakte ik in de avonduren mijn studie af.

Na meerdere jaren aftersales functies te hebben vervuld, maakte ik in 2010 de overstap naar het verkoopteam. Het afgelopen jaar volgde de aanstelling in de functie van businesssales manager. Daarbij beheer ik onze keyaccounts en sta ook een grote groep nieuwe zakelijke relaties met raad en daad bij.

Net zoals mensen onderling verschillend zijn, bestaat er ook een enorme verscheidenheid aan bedrijven in de zakelijke markt. Ieder bedrijf heeft zijn eigen specifieke wensen en behoeften zoals de eisen die gesteld worden aan de auto’s en de dienstverlening daarbij. Of het nu gaat om een eenmanszaak, een middelgrote onderneming, een grote nationale of ook internationale opererende onderneming, het is van het grootste belang om bij verschillende behoeftes een goed advies te krijgen om de juiste keuzes te kunnen maken. Graag geef ik advies over het wagenparkbeheer. Indien het gaat om aanschaf of leasing van auto’s of een zakelijk advies vereist is over het huidige wagenpark en de kosten daarvan, ik sta graag voor u klaar.

Sporten

Vanaf mijn 6e jaar ben ik bij de F’jes van Juliana gaan voetballen. Naast het voetbalveld was ik vanaf mijn 7e jaar ook actief op de tennisbaan in Malden. Bij Juliana kwam ik in een team samen met veel klasgenoten van de Kroonwijkschool. De positie van keeper in de D2 kwam vrij, die plek was mij op het lijf geschreven. Ik werd er gelukkig voor gevraagd. Op mijn 12e ben ik gestopt met tennissen, omdat het voetbal teveel tijd in beslag nam. Na de D1 van Juliana volgde de overstap naar meerdere verenigingen, eerst naar Quick 1888, daarna de Treffers en Achilles ‘29 om vervolgens in 1999 weer terug te keren bij Juliana.

Na 2 jaar in de 1e selectie te hebben gespeeld, ben ik gaan spelen bij Juliana 5 (beter bekend als het Real Madrid van Malden). Het 5e team is een ontzettend gezellig team waar ik onder andere samen met mijn goede vriend Maik speel. Wij voetballen al heel lang samen en ik heb nog nooit een training of wedstrijd meegemaakt waarbij er niet gelachen werd. Tijdens het seizoen worden er ook geregeld feestjes georganiseerd, voetbal is voor sommigen uit het team (lees: allemaal) bijzaak.

In mijn periode bij Achilles ’29 ben ik bij Juliana jeugdkeeperstrainer geweest. Ik heb toen een jaar de B2 en twee jaar de C1 van Juliana getraind. In de tijd van de B2 trainde ik onder andere Ronnie Martens, Jeroen Nilessen en Wouter Slot (nu binnen de Dwarsliggers bekend als Ronnie de Aardbei, Jeroen de Poenschepper en Wouter de Wegpiraat).

Naast het voetbal fitness ik graag en loop een keer in de week hard. Vorig jaar nam ik voor de eerste keer deel aan de Zevenheuvelenloop. Dit jaar had ik graag weer gelopen, maar dat leek mij niet verstandig een dag na het Prinsenbal.

Onze beide dochters hockeyen bij Union, hier sta ik iedere zaterdag als trouwe supporter langs de kant. Onze zoon Syl hockeyt nu nog bij de benjamins van Union. Maar hij roept al dat hij later gaat voetballen bij Juliana.

Prins van de Dwarsliggers

Zo heb je best een druk leven, met drie jonge kinderen, en dan komt voorzitter Eef van de Dwarsliggers op het werk binnenlopen. Ik was in de veronderstelling dat hij voor een advertentie kwam. Hij stelde mij de vraag of ik aankomend seizoen de nieuwe prins wilde worden. Dit had ik totaal niet zien aankomen en nadat ik weer bij mijn positieven was gekomen, heb ik dit thuis met Elise besproken. Na een week heb ik Eef gebeld en gevraagd of hij mij wilde uitleggen wat het precies inhield en wat er van de prins wordt verwacht. Vervolgens heb ik vol enthousiasme mijn kabinet samengesteld. Met mijn goede vriend Leon als adjudant en mijn hofdames Anne en Merel gaan wij er alles aan doen om er een mooi, gezellig carnavalsseizoen van te maken. Op het moment van schrijven hebben wij de onthulling en ons eerste uitstapje net achter de rug.

Ik wens iedereen een fantastisch carnavalsseizoen toe.

Proost!

Prins Robert I

Mijn Lijfspreuk voor deze carnaval luidt:

‘Carnaval vier je niet alleen maar met alle mensen om je heen!’