24
april

Aan alles komt een eind…

Aan alles komt een eind…

Beste Narren en Narrinnen,

Na 11 jaar is dit mijn laatste carnavalsseizoen als president. 11 jaar de spreekstalmeester, begeleider van het kabinet, vast bestuurslid en vanaf dag één geweldige ervaringen opgedaan over wat er speelt en wat er moet gebeuren binnen een vereniging.

In seizoen 2005-2006 ben ik als president begonnen, met  Prins Carl I en zijn kabinet. Het was een mooi begin, omdat hij eerder al vijf jaar president was geweest en mij goed op sleeptouw kon meenemen. Elk jaar had wel z’n charme. Bijvoorbeeld toen we op ziekenbezoek gingen, netjes op de lift stonden te wachten en de liftdeur gaat open en dat er dan een ouder echtpaar uitgebreid staat te zoenen… of dat je een bruiloft mag meemaken, die gefilmd wordt door ‘Man bijt hond’.

Toen ik vijf jaar president was, heeft Harry Peters (erelid) mijn vrouw Janneke mee uit eten genomen, om zeker te stellen dat ik nog vijf jaar aan zou blijven als president. Hiervoor heeft ze een heus contract moeten ondertekenen, op straffe van het terugbetalen van het etentje! Toen hebben we direct gezegd ‘dan maken we er nog zes jaar van’. Want daarmee ben ik niet alleen de langstzittende president van de Dwarsliggers, maar bereik ik ook het mooie getal van 11 jaar! Hoe carnavalesk wil je het hebben.

In deze 11 jaar heb ik heel veel vrienden gemaakt, waardoor mijn tijd als president geweldig is geweest. Maar ik had het nooit kunnen volhouden zonder de vrijheid die mijn vrouw me deze jaren heeft gegeven. De afgelopen jaren was ik gedurende het carnavalsseizoen vrijwel elk weekend op pad en nog steeds zegt zij met trots ‘hij is president van de Dwarsliggers!’. Dat heeft gemaakt dat ik met heel veel plezier deze functie heb kunnen uitoefenen. Dankjewel daarvoor Janneke!

Maar ook zonder alle betrokken leden, vrijwilligers, Raad van Elf, Prominenten, Dansgarde en iedereen die zich druk maakt om elk jaar weer een fantastisch carnaval te organiseren, had ik die 11 jaar niet kunnen volmaken. Ik weet nu als geen ander wat er nodig is om jaar in, jaar uit een vereniging te draaien. Hoe belangrijk het is dat er mensen zijn die helpen, bij opbouwen, versieren, toezicht houden, voorgaan in een polonaise of zorgen dat ook het kabinet tijdens de optocht op de wagen iets te drinken heeft. Super fijn om te zien hoeveel betrokken mensen er bij de Dwarsliggers rondlopen. Dat maakt carnaval voor mij extra bijzonder.

Het laatste seizoen loopt inmiddels al even, met prins Robert I, adjudant Leon en de prachtige hofdames Anne en Merel. We hebben erg veel lol met ons clubje en hebben ook al genoeg memorabele momenten meegemaakt!

Ik wil iedereen bedanken voor mijn geweldige tijd bij de Dwarsliggers! Dit jaar ga ik nog een keer echt knallen met carnaval en Malden zal weten wie dit jaar prins Robert I is!

Ik hoop u allemaal te zien in Maldensteijn en langs de Maldense straten tijdens de optocht.

Uw president,

Remco Eversen