Prominenten

Prominentenclub Malden, van en voor de maatschappij

De kans is groot dat u ze wel eens heeft gezien tijdens carnaval.
De mannen met verschillende steken op; de één met veer en veel tierelantijntjes, de ander zonder al te veel poespas, maar allemaal strak in pak, met witte sjaal om de nek.
Waar de gemiddelde leeftijd voorheen hoog lag, is dat tegenwoordig al een stuk lager door de verjonging die gaande is bij de kabinetten van CV de Dwarsliggers.

We hebben het hier over de oud-prinsen, -adjudanten en -presidenten van CV de Dwarsliggers, oftewel de Prominentenclub Malden.
Opgericht in 1983, waarbij alle mannen één gemeen hebben: ze zijn ooit onderdeel geweest van een kabinet van CV de Dwarsliggers.
Laat dat nu ook net de reden zijn dat deze club zo hard nodig is in de maatschappij.
Een seizoen lang staan de heren in de belangstelling, alle spotlights zijn op het kabinet gericht en dan komt daar ineens, met het doorknippen van de prinsenveren, een abrupt eind aan. Iedereen bij de prominenten kent dat lege gevoel, het zwarte gat, het hoe nu verder?

De gallerij der prinsen zien?

‘alles mag, niets moet’-principe

Gelukkig is daar de Prominentenclub die als vangnet fungeert.
Het toetreden tot deze club is geheel vrijblijvend en men hanteert het ‘alles mag, niets moet’-principe.
Inmiddels kunnen we spreken over een grote groep trouwe prominenten, die iedere derde dinsdag van de maand elkaar treffen in de bestuurskamer van voetbalclub Juliana ’31.
Alle (on)belangrijke punten worden besproken en ieder heeft zijn eigen inbreng.
Uiteraard is er ook ruimte voor een versnapering, die altijd wordt ingeleid door het lijflied der prominenten (oooooooooh wat zijn we blij….).

Bij de prominenten zitten ze niet stil!

De prominenten zijn ook altijd vertegenwoordigd tijdens de officiële vooravonden van de Dwarsliggers.
Zo hebben ze een heuse singer-songwriter in hun midden die de prominenten altijd op de kaart zet tijdens het Songfestival en komen de creatieve breinen bij elkaar voor de act rondom de Zittingsdag en -avond.
En dan hebben we nog niet eens gesproken over de traditionele feestavond… Nee, bij de prominenten zitten ze duidelijk niet stil!

Eigenlijk is bovenstaande opsomming slechts een klein onderdeel van de prominenten, het gaat namelijk veel verder dan dat. En dat maakt het allemaal zo mooi, een hechte club mannen die er voor elkaar zijn en elkaar in de gaten houden, in voor- en tegenspoed, allen gebonden door de carnaval in Malden.

Ga naar de website van de prominenten