Prominenten

Deze club prominenten bestaat uit niet de minste leden namelijk
Ex-Prinsen, Ex-Adjudanten en Ex-Presidenten.

Prominentennieuws

Het is geen nieuws om te vertellen dat de Prominenten een club is van voormalige prinsen, adjudanten en presidenten. Ook is het geen nieuws dat het een gezellige groep (tot nu toe) mannen is die, als de letter ‘R’ in de maand zit, elke dinsdagavond vergadert over het wel en wee van carnaval. Dat op die avond flink wat wordt gelachen spreekt voor zich. Verder is het geen nieuws dat de Prominenten elk jaar meedoen met het Songfestival en de Zittingsavond. Geen nieuws is het dat de Prominenten ieder jaar een afsluitende feestmiddag en -avond hebben. Tijdens die feesten worden de meest hilarische dingen gedaan waar soms nog jaren over gesproken wordt. Ook is het geen nieuws dat ondanks de leeftijdsverschillen (eind twintig/rijpe tachtigers) er geen sprake is van een generatiekloof. Allen hebben in hun voormalige functie iets unieks meegemaakt, waardoor zij voor altijd met elkaar verbonden blijven.

Ga naar de website van de prominenten

Na 15 jaar nieuwe wagen

Nu zult u zeggen, “hebben de Prominenten dan geen nieuws meer te vertellen?”. Het grote nieuws is dat de Prominenten na 15 jaar een nieuwe wagen hebben. Met een nieuwe wagen bedoelen we een carnavalswagen waarmee in optochten wordt meegereden. De oude wagen voldeed niet meer aan de wensen van de huidige tijd. Het ledenaantal van de Prominenten is de afgelopen jaren uitgebreid, waardoor de oude wagen te klein werd. Bovendien waren de Prominenten toe aan iets nieuws.

''Dwarsligger''

heeft meerdere betekenissen...

Laatste wagen in de optocht

Bij het schrijven van dit stukje zijn actieve en handige Prominenten druk in de weer om van een platte kar een fantastische wagon te maken. U leest het goed een wagon. De wagen wordt traditioneel een wagon, een treinstel dus. Zoals u weet heet onze carnavalsvereniging ‘De Dwarsliggers’. ‘Dwarsligger’ heeft meerdere betekenissen en een daarvan is de biels van een spoorrail. Het bruggetje is gemaakt naar de trein. Zoals u weet is de prinsenwagen van de carnavalsvereniging een locomotief. De prins en zijn gevolg rijdt met de carnavalsoptocht als een na laatste wagen in de optocht. U raadt het al wie de laatste wagen is, juist de wagen van de Prominenten. Hun wagen is de wagon achter de locomotief van de prins.

Prominenten Express

Komende carnavalsoptocht rijden de Prominenten in de optocht dus mee met hun nieuwe wagon. In de voorbereidingen is er veelvuldig overleg geweest waaraan de wagon moest voldoen. Zo kwamen ter sprake: een toilet, een frituur, tapkraan, koelkast, lounge set en een heleboel andere luxe zaken die de rit tijdens de optocht doen veraangenamen. De reizigers met Oriënt Express zouden er jaloers van worden. Of alle luxe inderdaad is verwezenlijkt kan nu nog niet worden gezegd. Iedere dag verandert er namelijk wat. We gaan het zien. Feit is dat de wagon heel mooi gaat worden.

Voorzien van veel lichtjes

De Prominenten doen niet alleen mee met del optocht in Malden. Traditioneel wordt er ook meegedaan in de optocht van onze vrienden in Heumen. Ook de lichtjesoptocht in Groesbeek heeft meerdere keren op het programma gestaan. Deze optocht wordt gehouden op halfvasten, dit jaar is dat op zaterdag 10 maart 2018. De nieuwe wagon van de Prominenten wordt voorzien van veel lichtjes, wat extra sfeer geeft.

 

U merkt dat wij trots zijn op onze wagon. Wie weet komt u bij onze club nadat u prins, adjudant of president bent geweest. Het zou leuk zijn. U mag dan mee met onze reis met de wagon.

 

De Prominenten wensen u heel fijne en leuke carnavalsdagen.

 

Alaaf!!!!!!!!!!!!