Jeugd pages

Page Myrthe

Hoi,

Ik ben page Myrthe Vis en ik ben 11 jaar.

Ik zit op basisschool De Komeet in groep 8b. Ik woon in Malden en bij ons thuis is het gezellig druk. Ik woon namelijk met mijn ouders, twee zusjes (Jade en Linde) en twee broertjes (Thorre en Jurre). Ja, een grote familie! We hebben ook drie katten, vijf kippen, een haan en een ratje.

Ik hockey bij Union. Ik train drie keer in de week en op zaterdag spelen we wedstrijden. Of op zondag tijdens het zaalhockey seizoen. Sinds dit jaar ben ik vaste keeper en dat vind ik heel erg leuk en cool! Op zaterdag ga ik na m’n hockeywedstrijd naar de Scouts bij Scouting Malden. Ook dat is super leuk om te doen. Verder vind ik het heerlijk om buiten te spelen, zit ik vaak te knutselen, kijk ik graag naar films en zet ik vaak een gezellig muziekje op.

Toen Timo vroeg of ik page wilde worden, was ik heel blij. Ik gilde het bijna uit! Maar wat moesten we dat lang geheim houden en steeds smoesjes bedenken om dingen voor te bereiden. Gelukkig hoeft dat niet meer nu.

Ik heb heel veel zin in dit carnavalsjaar en om samen met Timo en Mariëlle en alle anderen feest te vieren! Ik ga er zeker van genieten.

Page Mariëlle

Hallo,

Ik ben page Mariëlle de Wilde en ik ben 11 jaar oud.

Ik woon samen met mijn ouders Sandra en Bas en mijn zus Lisa in Malden.

Ik zit in groep 8B van basisschool De Komeet, samen met Timo en Myrthe. Wij spelen veel samen op school, maar ook buiten school spreken we vaak af.

Mijn hobby’s zijn voetballen, zwemmen, volleyballen, buitenspellen en knutselen. Ik voetbal al vanaf mijn 6e bij SV Juliana ’31.

Toen ik gevraagd werd als page, samen met mij vriendin Myrthe, wilde ik een gat in de lucht springen, maar dat mocht niet te hard. Mijn zus mocht het niet weten, dus moest ik zachtjes een beetje juichen. Maar ik vond het wel moeilijk om dit geheim te houden tot 4 november.

Met de geheime bijeenkomsten bij Timo thuis moesten we elke keer een andere smoes bedenken, dat vond ik best wel spannend en toch ook weer leuk.

En toen het zover was dat we de dozen uit mochten springen, was het feest compleet in de Stoof! Gelukkig weet iedereen het nu en kan ik er open over praten.

Ik ben gelukkig niet alleen uit mijn familie een nieuwe Dwarsligger. Mijn vader zit sinds dit jaar in de grote raad van 11! Ik ben alleen wel lekker eerder gevraagd dan mijn vader. Ha! Ha!

Ik heb veel zin in dit carnavalsjaar, want de dwarsliggers bestaan 55 (5 x 11!) jaar. Het lijkt mij erg leuk om scholen in Malden te bezoeken en de optocht boven op de wagen te staan.

Samen met Timo en Myrthe gaan we er een groot en gezellig carnavalsfeest van maken! Ik heb er zin in! Alaaf! Alaaf! Alaaf!