Jeugd pages

Page Noor

Ik ben page Noor Wijngaards. Ik ben 11 jaar oud en ik zit samen met Mara en Teun op basisschool de Regenboog. Thuis woon ik samen met mijn zus Hanna, papa Roelant, mama Karien, mijn hond Kate, 5 kippen en 2 konijnen. Ik verzorg de kippen en konijnen zelf en ik vind het leuk om met Kate te wandelen en te spelen.

Na school speel ik graag met vrienden, we doen dan vaak jachtseizoen. Ook zit ik op tennis. Dat vind ik heel leuk om te doen. Ik heb nog niet zo vaak iets met carnaval gedaan, omdat mijn ouders niet zulke grote carnavalsvierders zijn. Dat vind ik héél jammer. Wel gaan we elk jaar naar de optocht in Malden en Beek. Ik vind het heel leuk dat ik dit jaar als page ben gevraagd. Nu kan ik carnaval eens echt helemaal meemaken!

De voorbereidingen waren heel leuk, maar ook spannend. We gingen op zoek naar jurkjes en dat was best lastig. Uiteindelijk is het toch iets super moois geworden door de moeder en oma van Mara. We hebben ook een paar keer geoefend voor de onthulling. Dat was heel gezellig.

Ik heb heel veel zin in het carnavalsseizoen en om leuke herinneringen te maken samen met Mara, Teun en alle Dwarsliggertjes!

Alaaf!

Page Mara

Ik ben page Mara Eversen. Ik ben 11 jaar oud en zit al sinds groep 1 bij Noor en Teun in de klas. We zitten samen op De Regenboog. Thuis woon ik samen met mijn zusje Iris, papa, mama en onze hond Guus.

Ik doe twee sporten. Op dinsdag train ik voor tennis en op woensdag voor reddingszwemmen. Na school vind ik het super leuk om met mijn klas Jachtseizoen te spelen.

Van jongs af aan werd ik al meegenomen naar de carnaval. Dat komt omdat papa 11 jaar president is geweest en mama veel voor de jeugd heeft gedaan.

Dit jaar zou ik eigenlijk samen met Teun in de Jeugdraad van Elf zitten, maar toen werd ik gevraagd als page. Mijn antwoord was gelijk ja!

De voorbereidingen vond ik heel spannend. Dat kwam doordat er heel veel lengteverschil is tussen Noor en mij. De oude pagejurkjes zouden daardoor met geen enkele mogelijkheid passen. Samen zijn we op zoek gegaan naar andere jurkjes, maar geen enkele stond mooi, paste bij het prinsenpak of paste überhaupt. Ik was toen heel erg blij met een hele creatieve mama en oma. Zij hebben met z’n tweeën de jurkjes in elkaar gezet. Nu staan we er tenminste mooi bij!

Ik heb heel veel zin om met jullie, Noor en Teun er een heel groot feest van te bouwen!

Alaaf!