Informatie optocht

Waar en wanneer?

Carnavalszaterdag is de dag van de optocht van Malden. Zowel op en langs de route zijn velen uit Malden en de verre omgeving in het Dwarsliggersrijk te vinden. De optocht die door de Maldense straten trekt is te danken aan de geweldige en creatieve lopers en wagenbouwers. Zij zorgen elk jaar weer voor een leuke variëteit en het lokale nieuws in de optocht. Iedereen kan meedoen! Kom met een leuk idee en schrijf je in. Hoe meer deelnemers aan de optocht des te mooier!

De optocht vindt plaats op carnavalszaterdag 10 februari 2024 en start om 13:30 uur.

Het opstellen voor de deelnemers begint om 12.30 uur. Hiervoor moeten zij aanrijden vanaf de rotonde Hema/Maldensteijn richting de Broeksingel. Vanaf daar worden zij door aanwijzingen van de verkeersregelaars/optochtcommissie begeleid.

Meedoen?

Iedereen kan meedoen!
Kom met een leuk idee en schrijf je in. i.v.m. de organisatie dienen carnavalswagens zich van tevoren in te schrijven.
Dit kan tot uiterlijk zondag voor de optocht.

Loop groepen of individuelen kunnen zich inschrijven via de website of in Maldensteijn op vrijdagavond 9 februari tussen 21:00 en 22:00.

Wilt u meedoen aan de optocht controleer van tevoren of u voldoet aan het regelement.

Inschrijven optocht

Jeugd

Individueel of met groep kunnen zich inschrijven op zaterdag 10 februari van 12:30 tot 13:15 in de Stoof, het clubhuis van S.V. Juliana. Na de optocht zal ook hier het optochtbal en de prijsuitreiking voor de jeugd plaats vinden.

Wij vragen uw aandacht voor het volgende: jeugd kan onder begeleiding van twee verkeersregelaars voorin de optocht deelnemen. Wij verzoeken de ouders/begeleiders hierop toe te zien.

Route

De mooie carnavalsoptocht in het Dwarsliggerrijk zal zich door de volgende straten begeven:
Broekkant – Plantsoenstraat – Kerkweg – Jachthuisstraat- Acaciastraat – Raadhuisstraat – Kloosterstraat – Schoolstraat – Groesbeekseweg – Randwijksingel – Kloosterstraat – Raadhuisstraat – Broekkant (ontbinding).

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking zal worden gehouden tijdens het optochtbal. Deze zal omstreeks 17.30 uur plaats vinden in de grote zaal van Maldensteijn. De prijsuitreiking voor de jeugd wordt gehouden in de Stoof, het clubhuis van S.V. Juliana.

Zien wie er gewonnen hebben tijdens de optocht van 2023?

Uitslag optocht 2023 bekijken!

Vragen?

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de optochtcommissie.
Dit kan door te mailen naar optocht@dwarsliggers.nl of, als het niet anders kan, bel naar +31621901966 (Sem Teuwsen).