De hofdames

Hofdame Romy

Hi! Mijn naam is Romy Verkaart, 24 jaar oud en sinds 1,5 jaar woonachtig in Nijmegen waar ik samen woon met mijn vriend Sam. In het dagelijks leven werk ik als Senior Marketeer bij Florence Beauty and Nails in Wijchen.

Een jaar of 10 geleden ben ik begonnen met voetballen bij Juliana ‘31. Inmiddels zit ik alweer 4 jaar bij het leukste vriendinnenteam van Malden, Juliana dames 1 (voorheen dames 2). Dit allemaal samen Renske, tevens mijn schoonzus. Ze gaat inmiddels alweer een aantal jaartjes met mijn lieve broer, Sergio.

Carnaval vieren doe ik al jaren. Mijn moeder is tenslotte 2 keer hofdame geweest (bij Pierre Dennissen & Frank Snippert). Toen ik een jaar of 6 was liet ze mij video’s zien van een dansgarde uit Duitsland tijdens het Prinsentreffen. Ik vond dit geweldig om te zien en al snel stond ik zelf met een been in de lucht voor de TV. Op dat moment besloot mijn moeder om mij aan te melden bij de jeugd Dansgarde. Hier een jaar of 6 bijgezeten, toen even een korte tussenstop gehad en van mijn 14e t/m 17e jaar bij de Dansgarde van Dwarsliggers gezeten onder leiding van Britt & Jilke Sjoerdsma. Daarna ieder jaar carnaval gevierd met mijn vriendinnen in onder andere Maldensteijn, Heumen, Den Bosch & Cuijk. En oh ja, ook doen wij sinds een aantal jaar mee met het Songfestival onder de naam ‘De Malle Mijtjes’.

Hofdame Renske

Mijn naam is Renske Peters, 27 jaar oud en geboren en getogen in Malden. Na een aantal jaar in Nijmegen te hebben gewoond, heb ik nu samen met mijn vriend Sergio een huis gekocht in Malden. In het dagelijks leven werk ik bij stichting Zorgwiel als begeleider op woongroep ’t Span, met de allerleukste bewoners.

In mijn vrije tijd onderneem ik graag dingen met vrienden en ben ik regelmatig op een feestje te vinden. Daarnaast voetbal ik al bijna 20 jaar bij SV Juliana ’31, in een heel leuk vriendinnen team.

Carnaval vieren doe ik al heel mijn leven. Ieder jaar weer een vol programma, 5 dagen feesten op verschillende plekken. Altijd te vinden in Maldensteijn, maar ook in Den Bosch, Roermond en Maastricht. In de maanden vooraf al druk in de weer met de outfits, maar ook met het Songfestival. Waar wij met de Malle Mijtjes al een paar jaar aan meedoen en er altijd een feestje van maken.

Ik heb nu ook al ontzettend veel zin om er dit carnavalsseizoen een feestje van te maken, samen met Timo, Roel, Romy, Jeroen en alle andere Dwarsliggers!