13
maart

Helaas geen carnaval in 2021

Helaas geen carnaval in 2021

De carnavalsverenigingen van Heumen hebben in overleg met burgemeester Marriët Mittendorff besloten dat er in 2020/2021 geen carnavalsoptocht en geen bijeenkomsten voor volwassenen plaatsvinden. Zij zien onder de huidige omstandigheden geen mogelijkheid hiertoe.
Wel houden ze de mogelijkheid open om een viering voor kinderen of een online evenement te houden.

Burgemeester Marriët Mittendorff nodigde de carnavalsverenigingen uit om het gesprek over de carnavalsviering aan te gaan. “Erg jammer dat het komende carnaval niet kan doorgaan. Gelukkig zitten we met elkaar op één lijn. Iedereen begrijpt dat door het coronavirus alle voorbereidingen en de organisatie erg moeilijk worden.
Carnaval vieren op anderhalve meter is geen carnaval. Het is moeilijk handhaafbaar en de lol gaat er dan echt wel af. Ik betreur dat we dit besluit moeten nemen, maar het is beter zo.”

De carnavalsverenigingen houden nog wel de deur open om samen met de horeca te kijken naar activiteiten voor kinderen. “Er kan natuurlijk nog verandering in de situatie rondom het coronavirus komen. Dat bekijken we met elkaar tegen het eind van het jaar. Helaas is die kans erg klein, dus vestigen we met elkaar maar alle hoop op een fantastisch carnaval 2022!”