21
juni

Guus blikt terug

Guus blikt terug

Lieve Dwarsliggers,

Ik kijk terug op een ongelofelijk mooi, avontuurlijk en speciaal jaar.
Wat heb ik genoten, van de dag dat ik gevraagd werd, tot de laatste avond.

Het begon natuurlijk op 11 september.Ik werd gevraagd of ik de jeugdprins van Malden wilde zijn. In het begin wist ik niet zo goed wat het inhield, maar daar kwam ik al snel achter.Ik verklapte het al bijna aan de eettafel, de eerste dag, maar ondanks dat is het geheim onder de Dwarsliggers gebleven. Ik ben heel blij dat ik het met zo’n fantastisch jeugdkabinet heb mogen doen. Ook heb ik erg genoten van de Jeugdorganisatie. Alles stond voor iedereen klaar, het voelde na een tijdje als mijn tweede huis. Na al het geklets en kennismakingen, was de onthulling eindelijk daar.

Vrijdag 8 november 2019. Dat was een hele speciale dag voor mij.Al de voorbereidingen naar het optreden toe waren geweldig! Van de nonnen die het podium op kwamen, naar de ontmaskering. Ik voelde me de eerste avond al helemaal thuis. Die week daarop werd mijn maatje voor de carnaval onthult. Het was speciaal dat ik voor dat moment als Jeugdlid Maldensteijn in mocht.

Een paar weken voor carnaval ging ik met de raad van 11 en de dansgarde “de Dwarsligger” rondbrengen door heel Malden. Na al de voorbereidingen kon de carnaval echt beginnen.Op vrijdagochtend warming-up met Marcel op de trampoline en dan supergezellig naar de 5 scholen in Malden. Dat was het begin.

Vrijdagavond begon het eerste feest. In de Stoof heeft iedereen van de jeugd het dak eraf geblazen. Allemaal optredens van verschillende scholen, van de dansgarde en van de raad van 11. Ik heb zo genoten. Het leuke is dat ik mensen die ik nooit eerder heb gezien, beschouw alsof ik ze al jaren ken. De carnaval is echt, officieel begonnen.

Na een nacht waar ik nauwelijks geslapen heb staat de zaterdag weer voor de deur. Snel mezelf omtoveren tot prins en op naar Marcel´s huis, waar de carnavalswagen klaarstaat. Eerst wat met Marcel praten en dan alles checken voor we de wagen opgaan. Als alles gecheckt is richting het gemeentehuis om met alle prinsen in de regio op de foto te gaan. Na het eeuwenlang wachten bij de sleutelwisseling zijn we klaar bij het gemeentehuis. Na heeeeel lang wachten bij Juliana vertrekken we eindelijk met de wagen. Boven op de carnavalswagen lag heel veel snoep die we konden gooien. Het was heel leuk om al die kinderen blij te maken. Na de lange optocht nog tot 17:00 in de Stoof feest gevierd. En zo komt aan de zaterdag ook eind.

Zondagochtend al vroeg richting de kerk van Heumen om te luisteren naar de carnavalsmis.
En samen met de jeugdprins van Heumen een klein stukje voorgelezen. Helaas is de optocht in Heumen afgelast wegens het slechte weer. Maar in plaats daarvan toch feest gevierd in het Kanaalzicht cafe. Na een spetterend Goud is Fout feest waar ik tot laat mocht blijven is het in 1 keer al weer maandag.

Maandag was de activiteitendag in Maldensteijn voor de jeugd. Ik zelf vond het superleuk om alle kinderen te helpen en mee te helpen bij de goochelshow.

En dinsdag was de laatste dag van carnaval. Het was een supergezellige avond met als afsluiting de verbranding op het kerkplein. Ik ben blij dat ik dit speciale avontuur heb mogen meemaken, met al die fantastische mensen. Daar ben ik iedereen van de Dwarsliggers dankbaar voor. En nu maar hopen dat we volgend jaar weer carnaval kunnen vieren en dat de nieuwe prinsen er weer net zo’n groot feest van kunnen maken!

Jeugdprins Guus