21
juni

Onze prins aan het woord

Onze prins aan het woord

Vorige week zaterdag zou eigenlijk mijn afscheid zijn geweest.

Maar afscheid nemen als Prins Carnaval op een gezellige feestelijke manier zit er dit jaar helaas niet in, en een nieuwe prins aandragen in deze periode zou ook geen leuke start zijn, dus we blijven nog een jaartje zitten. Het afscheid nemen stellen we dus nog even uit.

Op dit moment kijk ik vooral veel terug naar deze tijd vorig jaar. Een tijd van kleding passen, steek en onderscheidingen uitzoeken en vooral heel veel regelen voor het grote moment, de ‘onthulling’ tijdens het prinsenbal. Want wat een dag was dat vorig jaar. ’s Morgens de kamer uitruimen en ombouwen naar een feestzaal, alles nog eens doornemen en nog even snel naar mijn ouders vertellen wat er die avond zou gaan gebeuren, want dat kon echt niet eerder. Na een poging om wat te eten, druppelen er langzaam wat vrienden binnen die bij de onthulling aanwezig zullen zijn. Dan is het toch zover, met masker op rijden we de parkeergarage van Maldensteijn binnen waar we opgewacht worden door de prins-commissie en naar de kleedkamer geleid. En dan gaat het hele circus van start, na een spectaculair filmpje en een leuke presentatie door onze president Jeroen is er dan eindelijk de onthulling. Foto’s maken, wat officiële aangelegenheden en dan als kersverse Prins onwennig de zaal in. Op naar het avontuur.

Enorm trots ben ik op ons geweldig leuke kabinet, bestaande uit adjudant Ron, hofdames Loes en Femke en natuurlijk president Jeroen. We hebben een enorm leuk Carnaval gehad met voor mij ongekend veel gezellige feestjes in de vooravonden bij onze gast verenigingen en natuurlijk in onze eigen residentie. Een drukke tijd maar geweldig om mee te maken.

En is er komend seizoen toch nog wat te vieren, dan zijn we er vanzelfsprekend bij.

Leef en Geniet,

Prins Marcel I